Botë

10-vjeçares i refuzohet statusi i qëndrimit në Britani, të gjithë familjarëve të tjerë u pranohet

 

Një 10-vjeçareje i është refuzuar statusi i qëndrimit të përhershëm i BE-së pavarësisht se të gjithë familjarëve të ngushtë të saj iu është aprovuar.

Sara Bajraktarit, me shtetësi italiane, e cila mbushë 11-vjeç muajin e ardhshëm, i është thënë se ajo nuk pranohet për statusin e imigracionit pas Brexitit sipas marrëveshjes së BE-së, edhe pse prindërit e saj kanë jetuar në Mbretërinë e Bashkuar që nga viti i kaluar dhe kanë fituar statusin.