Botë

Mbështetet vendimi i SHBA-së për pezullimin e patentave, por ka ende pengesa

 

Franca u është bashkuar të enjten Shteteve të Bashkuara të Amerikës në mbështetjen e pezullimit të përkohshëm të patentave dhe mbrojtjeve të tjera të pronës intelektuale në vaksinat kundër COVID-19, në atë që mund të ndihmojnë në sigurimin e më shumë dozave për vendet e varfra dhe në përshpejtimin e përfundimit të pandemisë.

Presidenti francez, Emmanuel Macron, ka bërë të ditur se është plotësisht në favor të iniciativës.