Botë

OBSH-ja aprovon vaksinën “Moderna” për përdorim emergjent

FOTO: AP
 

Organizata Botërore e Shëndetësisë e ka renditur vaksinën anti-COVID “Moderna” për përdorim emergjent, dhe i mbetet në dorë vetë vendeve që ta miratojnë për të dhënë doza.

Ndihmës drejtori i përgjithshëm i OBSH-së, Mariangela Simao, ka thënë se ishte e rëndësishme që të kishte më shumë vaksina në dispozicion për shkak të problemeve të furnizimit me vaksinat e tjera, përfshirë nga India, një burim kryesor i vaksinave për programin global të ndarjes së vaksinave Covax. India ka kufizuar eksportet për shkak të një krize infeksionesh me koronavirus.