Botë

Ushtrisë birmaneze i kërkohet të ndalë dhunën dhe të nisë dialogun me liderët civilë

 

Liderët e vendeve të Azisë Jug-Lindore kanë kërkuar nga kreu i ushtrisë së Birmanisë e cila mori pushtetin në dorë në fillim të muajit shkurt, që t’i japë fund dhunës ndaj popullatës birmaneze.

Në udhëtimin e tij të parë jashtë vendit për të marrë pjesë në samitin rajonal të Asociacionit të Kombeve të Azisë Jug-Lindore, gjenerali Min Aung Hlaing ka dëgjuar thirrjet që ushtria të ndalë vrasjen e protestuesve dhe të lirojë të burgosurit politikë.