Botë

Një dozë e Pfizerit ose AstraZenecas zvogëlon shkallën e infektimit me COVID-19 për 65%

 

Një dozë e vaksinës së Oxford/AstraZenecas apo Pfizer/BioNTechut zvogëlon infektimet me COVID-19 për gati 2/3 dhe mbron të moshuarit dhe personat më të ndjeshëm, po aq sa të rinjtë dhe të shëndetshëm, ka gjetur një studim.

Rezultatet nga Universiteti i Oxfordit dhe Zyrës Kombëtare të Statistikave janë mirëpritur si nxitje për programin e vaksinimit dhe janë të parat që tregojnë ndikimin që ka në infeksionet e reja dhe përgjigjet në imunitet në një grup të rriturish në popullatën e përgjithshme.