Botë

SHBA-ja rekomandon “pauzimin” e përdorimit të vaksinës “J&J”, sherri i mpiksjes së gjakut

SHBA-ja rekomandon “pauzimin” e përdorimit të vaksinës “J&J”, sherri i mpiksjes së gjakut
 

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë rekomanduar të martën një “pauzë” në administrimin e vaksinës njëdozëshe kundër COVID-19 të kompanisë “Johnson & Johnson” me qëllim të hulumtimit të raporteve mbi shkaktimin potencial të mpiksjes së rrezikshme të gjakut.

Qendrat amerikane për Kontrollimin dhe Parandalimin e Sëmundjeve Ngjitëse dhe Administrata për Barna kanë njoftuar se i kanë nisur hulumtimet rreth rasteve të mpiksjes së gjakut mes gjashtë grave, të shfaqura pak ditë pas vaksinimit.