Botë

Puçi turk: Qelbja në burgje e gjeneralëve dhe e praktikantëve ushtarakë

Foto: AP

Lumturia e tyre shndrit në fotografi: 14 të porsadiplomuar nga Akademia turke e Forcave Ajrore e festojnë përfundimin e programit trajnues në fluturim me shkrepjen e një fotografie të përbashkët përpara një aeroplani luftarak.

 

Familjarët e pilotëve praktikantë të dënuar me burgim të përjetshëm kanë thyer heshtjen në mbrojtje të pafajësisë së tyre. Pilotët janë mes më shumë se 600 praktikantëve dhe të rekrutuarve të persekutuar

Lumturia e tyre shndrit në fotografi: 14 të porsadiplomuar nga Akademia turke e Forcave Ajrore e festojnë përfundimin e programit trajnues në fluturim me shkrepjen e një fotografie të përbashkët përpara një aeroplani luftarak.

Brenda pak muajsh, të gjithë ata, pos njërit, do të përfundonin prapa grilave, të akuzuar për pjesëmarrje në tentim-puçin e 2016-s që i përgjaku rrugët dhe e zhyti vendin në trazira, prej të cilave ende nuk ka mundur që të dalë.