Botë

Beogradi, qendër për vaksinimin e ballkanasve

Serbia ka mesataren më të lartë të vaksinimit në Evropë, kryesisht për shkak të blerjes së vaksinave kineze dhe ruse. Dozat e Pfizerit dhe AstraZenecas tashmë janë shpërndarë. Besohet se rreth 2 milionë banorë të Serbisë janë vaksinuar me së paku një dozë

 

Serbia ka mesataren më të lartë të vaksinimit në Evropë, kryesisht për shkak të blerjes së vaksinave kineze dhe ruse. Dozat e Pfizerit dhe AstraZenecas tashmë janë shpërndarë. Besohet se rreth 2 milionë banorë të Serbisë janë vaksinuar me së paku një dozë

Qindra kërkues të vaksinave nga shtetet fqinje të Serbisë kanë vërshuar Beogradin të shtunën, kur autoritetet serbe ofruan vaksinim falas për të huajt gjatë fundjavës.

Rresht i gjatë i boshnjakëve, malazezëve dhe maqedonasve u krijua para qendrës kryesore të vaksinimit në kryeqytetin serb.