Botë

Policët e ikur birmanë: I sfiduam urdhrat për të vrarë protestues

Një grup policësh që i sfiduan urdhrat e ushtrisë së Birmanisë për të shtënë drejt kundërshtarëve të puçit kanë kujtuar përvojat e tyre pas ikjes në Indi.

 

“Nuk mund ta lëndojmë popullin tonë, andaj erdhëm në Mizoram”, ka thënë njëri prej burrave, i cili ka ikur nga qyteti veriperëndimor Tedim. Shteti i Mizoramit në verilindje të Indisë e ndan një pjesë kufiri me Bangladeshin dhe Birmaninë

Një grup policësh që i sfiduan urdhrat e ushtrisë së Birmanisë për të shtënë drejt kundërshtarëve të puçit kanë kujtuar përvojat e tyre pas ikjes në Indi.

Teksa flisnin, ata e bënin përshëndetjen me t’i ngritur lart tre gishtërinjtë – një simbol ky i rezistencës ndaj sunduesve ushtarakë të Birmanisë.