Botë

Izraeli, fuqia e butë e re e botës arabe

Izraeli, fuqia e butë e re e botës arabe
Foto: AP

Shmuel Bar, zyrtar i dikurshëm i Inteligjencës izraelite, u befasua këndshëm kur e pranoi një thirrje në “WhatsApp” nga Arabia Saudite. Ishte krejtësisht si prej qielli, ka thënë ai, dhe gjithashtu një afirmim i përparimit të jashtëzakonshëm që Izraeli po arrinte në ndërtimin e marrëdhënieve me vendet historikisht armike të Gjirit.

 

Vendet arabe po konkurrojnë përherë e më shumë për thellimin e marrëdhënieve me armikun e tyre të dikurshëm

Shmuel Bar, zyrtar i dikurshëm i Inteligjencës izraelite, u befasua këndshëm kur e pranoi një thirrje në “WhatsApp” nga Arabia Saudite. Ishte krejtësisht si prej qielli, ka thënë ai, dhe gjithashtu një afirmim i përparimit të jashtëzakonshëm që Izraeli po arrinte në ndërtimin e marrëdhënieve me vendet historikisht armike të Gjirit.

Bar kishte shërbyer në Inteligjencën izraelite për 30 vjet dhe më vonë e kishte themeluar “IntuView”, një kompani që i analizon mediat sociale për përmbajtje të kërcënimeve terroriste. Sipas një analize të revistës amerikane “Foreign Policy”, agjencitë e Inteligjencës dhe trupat e zbatimit të ligjit në Evropë, Shtete të Bashkuara dhe Indi ishin vetëm disa prej klientëve të tij. Tani, edhe sauditët janë të interesuar që ta punësojnë ekspertin izraelit të të dhënave, për të ndihmuar në politikat e kundërterrorizmit dhe më tepër.