Botë

Republikanët e testojnë historinë

Republikanët e testojnë historinë

Në kulmin e saj, afërsisht 9 milionë vende pune ishin humbur në Recesionin e Madh, krahasuar me 22 milionë vende pune të humbura për shkak të koronavirusit. Një vit pasi filloi pandemia, gati 10 milionë vende pune në SHBA mbeten të humbura, më shumë se 20 milionë fëmijë janë jashtë shkollës, gjysmë milioni amerikanë kanë vdekur dhe afërsisht 100 mijë biznese janë mbyllur përgjithmonë

 

Në kulmin e saj, afërsisht 9 milionë vende pune ishin humbur në Recesionin e Madh, krahasuar me 22 milionë vende pune të humbura për shkak të koronavirusit. Një vit pasi filloi pandemia, gati 10 milionë vende pune në SHBA mbeten të humbura, më shumë se 20 milionë fëmijë janë jashtë shkollës, gjysmë milioni amerikanë kanë vdekur dhe afërsisht 100 mijë biznese janë mbyllur përgjithmonë

New York, 28 shkurt (AP) – Kur sistemi financiar i Shteteve të Bashkuara ishte në prag të kolapsit, të gjithë, përveç tre republikanëve, votuan kundër paketës masive stimuluese, e krijuar për t’i mbrojtur miliona amerikanë nga kolapsi financiar.