Botë

NATO-ja duhet të përballet me Kinën, kokë më kokë

NATO-ja duhet të përballet me Kinën, kokë më kokë
Foto: AP

Prania e Kinës nuk është vetëm komerciale. Sipas revistës amerikane, përmes strategjisë së tij të shkrirjes ushtarake-civile, që synon të shfrytëzojë sistematikisht teknologjinë për qëllime ushtarake, Pekini po nxjerr teknologjinë dhe talentin e sektorit privat nga vendet anëtare të NATO-s për t’u përdorur nga Ushtria Çlirimtare e Kinës

 

Prania e Kinës nuk është vetëm komerciale. Sipas revistës amerikane, përmes strategjisë së tij të shkrirjes ushtarake-civile, që synon të shfrytëzojë sistematikisht teknologjinë për qëllime ushtarake, Pekini po nxjerr teknologjinë dhe talentin e sektorit privat nga vendet anëtare të NATO-s për t’u përdorur nga Ushtria Çlirimtare e Kinës

Tubimi i udhëheqësve të 30 vendeve anëtare të NATO-s këtë pranverë në Bruksel nuk do të jetë një samit i zakonshëm. Sekretari i përgjithshëm i aleancës, Jens Stoltenberg, ka vendosur në agjendë të ardhmen e NATO-s. Do të jetë gjithashtu samiti i parë i rëndësishëm ndërkombëtar për presidentin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, që ka thënë se forcimi i aleancave do të jetë prioritet i politikës së tij të jashtme. Vendimet e këtij takimi do t’i përcaktojnë planet dhe prioritetet e NATO-s, për kohën që ka përpara.