Botë

Gjermania zgjat kufizimet kufitare, me gjithë presionin e BE-së për qartësi

Gjermania zgjat kufizimet kufitare, me gjithë presionin e BE-së për qartësi
Foto: AP
 

Gjermania është vënë nën presion të shtuar shkaku i ndalimit të hyrjes në vend të udhëtarëve nga Republika Çeke, Sllovakia dhe krahina austriake, Tirol, zbatuar në përpjekje për frenimin e përhapjes së koronavirusit.

Kjo pasi që Komisioni Evropian u adresoi letra autoriteteve në Gjermani, Belgjikë, Hungari, Danimarkë, Finlandë dhe Suedi, nëpërmjet së cilave ka shprehur shqetësimin për zbatimin e njëanshëm të kufizimeve të përkohshme në kufij.