Botë

Ndikimi i Trumpit mbi republikanët vë në sprovë gjykimin e tij në Senat

Ndikimi i Trumpit mbi republikanët vë në sprovë gjykimin e tij në Senat
Foto: Reuters
 

Përkundër mbështetjes së fillimit, demokratët tani po konfrontohen me një sërë argumentesh ligjore të ngritura nga republikanët lidhur me legjitimitetin e gjykimit dhe me vënien në pikëpyetje të çështjes nëse kërkesat e vazhdueshme të Trumpit për ta përmbysur fitoren zgjedhore të Joe Bidenin përkojnë përnjëmend me nxitje

Washington, 25 janar (AP) – Rasti i impiçmentit kundër Donald Trumpit po avancon drejt gjykimit historik në Senat, mirëpo senatorët republikanë tani po e zbusin gjuhën e tyre të kritikës ndaj ish-presidentit dhe po u shmangen thirrjeve për dënim, shkaku i protestës së përgjakshme para ndërtesës së Capitolit.