Botë

I ftohti rëndon gjendjen e refugjatëve të pastrehë në Bosnje

Foto: Reuters
Foto: Reuters
 

Rreth 3 mijë refugjatë janë pa strehë në Bosnjën veriore, ka thënë Organizata Ndërkombëtare për Migrim, dhe disa prej tyre po vuajnë nga problemet me frymëmarrje e të tjerë me komplikimet që po ua shkaktojnë netët me temperatura të ulëta.

Disa prej tyre po flenë në qiell të hapur pasi u detyruan të largohen nga kampi Lipa afër kufirit me Kroacinë dy javë më herët, kur ai u dogj. Pak kanë mbetur në fabrikë, duke jetuar nën çadra, e shumë të tjerë janë larguar.