Botë

Imamët e dajakut

“Kam parë dhe filmuar shumë fëmijë, disa syresh vetëm pesë vjeç, që ishin rrahur fort, zakonisht të prangosur e të lidhur me zinxhirë, dhe të burgosur pa ushqim e ujë prej sheikëve, ose burrave religjiozë në krye të shkollave”, ka përshkruar gazetari i BBC-së, Fateh Al-Rahman Al-Hamdani, i cili ka dokumentuar tmerret që përjetojnë fëmijët në njërën prej 23 shkollave islamike në Sudan

 

“Kam parë dhe filmuar shumë fëmijë, disa syresh vetëm pesë vjeç, që ishin rrahur fort, zakonisht të prangosur e të lidhur me zinxhirë, dhe të burgosur pa ushqim e ujë prej sheikëve, ose burrave religjiozë në krye të shkollave”, ka përshkruar gazetari i BBC-së, Fateh Al-Rahman Al-Hamdani, i cili ka dokumentuar tmerret që përjetojnë fëmijët në njërën prej 23 shkollave islamike në Sudan

Gazetari i BBC-së, Fateh Al-Rahman Al-Hamdani, ia ka dalë të futet në njërën prej shkollave sudaneze, në të cilat nxënësit lidhen me zinxhirë si pjesë e masave ndëshkimore nëse nuk i përmbushin detyrat e rënda me të cilat i ngarkojnë.