Botë

BE-ja do të diskutojë me NATO-n dhe SHBA-në rreth eksportimit të armëve në Turqi

Diskutimi i paralajmëruar nga kancelarja gjermane, Angela Merkel, u bë pasi Greqia ka insistuar që të zbatohet një embargo e armëve ndaj Ankarasë. Kjo në ditën kur liderët e bllokut janë pajtuar që t’i përgatisin sanksionet e kufizuara ndaj individëve turq, shkaku i përplasjes rreth eksploatimit të energjisë të kontestuar nga Greqia dhe Qiproja. Teksa masa ndëshkuese ndaj vendit të Recep Tayyip Erdoganit ka paralajmëruar shumë shpejt edhe Washingtoni, shkaku i blerjes së sistemit raketor rus S-400

 

Diskutimi i paralajmëruar nga kancelarja gjermane, Angela Merkel, u bë pasi Greqia ka insistuar që të zbatohet një embargo e armëve ndaj Ankarasë. Kjo në ditën kur liderët e bllokut janë pajtuar që t’i përgatisin sanksionet e kufizuara ndaj individëve turq, shkaku i përplasjes rreth eksploatimit të energjisë të kontestuar nga Greqia dhe Qiproja. Teksa masa ndëshkuese ndaj vendit të Recep Tayyip Erdoganit ka paralajmëruar shumë shpejt edhe Washingtoni, shkaku i blerjes së sistemit raketor rus S-400

Liderët e Bashkimit Evropian planifikojnë që ta diskutojnë çështjen e eksportimit të armëve për Turqinë me aleatët në NATO dhe Washington, ka thënë të premten kancelarja gjermane, Angela Merkel, pasi Greqia ka insistuar që të zbatohet një embargo e armëve ndaj Ankarasë.