Botë

“Thjesht ia mbathëm vrap”

“Thjesht ia mbathëm vrap”
 

Pothuajse gjysma e refugjatëve të ikur në Sudan nga Etiopia janë fëmijë të moshave nën 18-vjeçare. Rreth 700 gra janë mes tyre shtatzëna, kanë njoftuar Kombet e Bashkuara. Së paku nëntë prej tyre kanë sjellë foshnjat në jetë në Sudan

Umm Rakouba-Sudan, nëntor (AP) – Foshnja ishte lindur rrugës gjatë ikjes. Kontakti i saj i parë me ujin ishte në një pellg. Tani ajo qan tërë natën në një shtet që nuk është i saji.

E mbështjellë në rroba të huazuara, foshnja është njëra prej refugjatëve më të rinj dhe njëherësh më të brishtë mes më shumë se 40.000 sish që kanë ikur nga ofensiva e Qeverisë etiopiane për mbrojtjen e rajonit Tigray.