Botë

Franca e BE-ja me shtysë të re për sanksione ndaj Turqisë

Franca e BE-ja me shtysë të re për sanksione ndaj Turqisë
 

Me 631 vota për, tre kundër dhe 59 abstenime, Parlamenti ka miratuar rezolutën që e fuqizon mbështetjen për iniciativën e Francës rreth sanksioneve mbarë-evropiane ndaj Turqisë, duke e pasuar një kërcënim të ashpër ndaj vendit bërë nga ana e bllokut në tetor, shkaku i tensioneve midis Ankarasë dhe Greqisë e Qipros anëtare të BE-së rreth të drejtave të eksploatimit të gazit natyror

Bruksel-Paris, 26 nëntor (Reuters) – Parlamenti Evropian ka nxitur të enjten Bashkimin Evropian që t’i vendosë sanksione Turqisë, pasi që presidenti Recep Tayyip Erdogan kishte vizituar gjatë këtij muaji pjesën turke të Qipros.