Botë

Perëndimi me front të përbashkët kundër Kinës

Perëndimi me front të përbashkët kundër Kinës
Presidenti i zgjedhur amerikan thotë se SHBA-ja dhe aleatët duhet të jenë në gjendje t’i përcaktojnë rregullat tregtare botërore, pas krijimit nga Kina të paktit më të madh tregtar
 

Presidenti i zgjedhur amerikan, Joe Biden, ka deklaruar se SHBA-ja duhet të negociojë me aleatët e saj për të vënë rregulla botërore për t’iu kundërvënë ndikimit në ngritje të Kinës, por ka refuzuar të thotë nëse ai do t’i bashkohej paktit të ri tregtar aziatik të mbështetur nga Kina të nënshkruar të dielën.

I pyetur gjatë një konference për media në Delaware, nëse Shtetet e Bashkuara do të bëheshin pjesë e partneritetit të gjithmbarshëm rajonal për ekonomi (RCEP), Bideni ka thënë se nuk do ta diskutonte politikën tregtare amerikane, sepse ende nuk e ka marrë drejtimin e Shtëpisë së Bardhë, “dhe tani për tani ka vetëm një president”.