Botë

Kampet e zhgënjimit

Foto: Reuters

Iraku ka nisur t’i mbyllë kampet ku janë vendosur dhjetëra mijëra refugjatë, përfshirë shumë prej atyre që kanë lëshuar shtëpitë në ditët e fundit të sundimit brutal të “Shtetit Islamik”, por organizatat humanitare paralajmërojnë se kjo mund të rezultojë me valë të dytë të zhvendosjes me pasoja të ashpra.

 

Iraku ka nisur t’i mbyllë kampet ku janë vendosur dhjetëra mijëra refugjatë, përfshirë shumë prej atyre që kanë lëshuar shtëpitë në ditët e fundit të sundimit brutal të “Shtetit Islamik”, por organizatat humanitare paralajmërojnë se kjo mund të rezultojë me valë të dytë të zhvendosjes me pasoja të ashpra.

Në mesin e atyre që duhet të zhvendosen janë edhe 50-vjeçarja Umm Ahmed dhe dy bijtë e saj, të cilët jetonin në kampin Hammam al-Alil që nga viti 2017, kur shtëpitë e tyre në Mosul u shkatërruan prej një sulmi ajror të kryer nga koalicioni i prirë nga Shtetet e Bashkuara, në përpjekjen për kthimin e kontrollit të qytetit, shkruan Reuters.