Botë

Protokolli i një nate tmerri në Vjenë

Është e hënë, ora 20:02, na duhen për mbyllje të redaksisë edhe disa cigare. Automati tjetër është disa qindra metra larg nga selia e Falterit në rrugën “Marc-Aurel”. Rruga është në një nga rrëzat e ashtuquajtur “Trekëndëshi i Bermudës”, një vend i festave, ku breza të vjenezëve, turistë dhe të sapoardhur pinë, vallëzojnë dhe shijojnë jetën.

 

Është e hënë, ora 20:02, na duhen për mbyllje të redaksisë edhe disa cigare. Automati tjetër është disa qindra metra larg nga selia e Falterit në rrugën “Marc-Aurel”. Rruga është në një nga rrëzat e ashtuquajtur “Trekëndëshi i Bermudës”, një vend i festave, ku breza të vjenezëve, turistë dhe të sapoardhur pinë, vallëzojnë dhe shijojnë jetën.

Një minutë para se të largohemi nga shtëpia, duhet të jenë shtënë plumbat e parë. Në rrugë takojmë djem të frikësuar para një pabi irlandez, ata tregojnë të trembur për një kallashnikov. E më pas bëhet zhurmshëm, vërtet zhurmshëm, pastaj një zhurmë tjetër: krt- krt- krat. Nga “Schwedenplatz”, zyrtarët policorë të armatosur hidhen në sulm, ne trokasim në dyert e redaksisë, të shtënat po afrohen.