Botë

“Unë them që më helmoi Putini”

 

Opozitari kryesor rus Aleksej Navalni flet për revistën gjermane “Der Spiegel” mbi sulmin me helm kundër tij.

Aleksej Navalni është 44-vjeçar, aktivist kundër korrupsionit në Rusi, kritik i regjimit të Vladimir Putinit, kryeopozitar. Navalni është burgosur disa herë, është atakuar verbalisht dhe fizikisht nga persona të afërt me Kremlinin apo me urdhër të Kremlinit. Në gusht, ndërsa po fluturonte nga një qytet i provincës ruse në Moskë, Navalni humbi vetëdijen.