Botë

OBSH-ja po heton pretendimet për sulme seksuale nga punonjësit humanitarë në RD Kongo

OBSH-ja po heton pretendimet për sulme seksuale nga punonjësit humanitarë në RD Kongo
Foto: Thomson Reuters Foundation

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka premtuar se do të hetojë pretendimet se punonjësit humanitarë që po luftonin përhapjen e Ebolas në Republikën Demokratike të Kongos, kishte abuzuar seksualisht dhe shfrytëzuar gratë atje, njofton agjencia Reuters.

Stafi i OBSH-së dhe i agjencive tjera humanitare është akuzuar nga 50 gra, në një hetim të përbashkët nga dy agjenci.