Botë

Vala e dytë e COVID-19 godet Evropën, çfarë shkoi (përsëri) keq

Vala e dytë e COVID-19 godet Evropën, çfarë shkoi (përsëri) keq
 

Pas ndalimit të suksesshëm të valës së parë të infeksionit dhe vdekjeve nga koronavirusi, Evropa tani është në mes të valës së dytë të infeksionit, derisa janë rritur pyetjet se çfarë shkoi gabim.

Rastet ditore në Bashkimin Evropian dhe në Mbretërinë e Bashkuar shënuan rekord mbi 45.000 në 14 ditë, sipas Qendrës Evropiane për Parandalim dhe Kontroll të Sëmundjeve dhe janë duke u vendosur masa të reja në vendet të cilat janë rihapur. Liderët kanë ngritur shqetësimin për ngarkesën me të cilën mund të përballen spitalet në muajt e ardhshëm.