Botë

SHBA-ja rrit përkrahjen për Tajvanin, me gjithë presionin nga Kina

 

SHBA-ja ka bërë të ditur të martën se do të nisë një dialog të ri ekonomik me Tajvanin, një nismë për të cilën ka thënë se synon fuqizimin e lidhjeve me Taipenin dhe përkrahjen e tij, me gjithë presionin gjithnjë e më të madh nga Pekini.

Washingtoni po ashtu ka bërë të ditur se ka deklasifikuar gjashtë garanci të epokës së Reaganit, që i ishin bërë Tajvanit, një veprim ky që sipas analistëve synonte ta dëshmonte vijimësinë e përkrahjes për Taipein.