Botë

BE-ja mirëpret normalizimin e raporteve mes Izraelit dhe Emirateve të Bashkuara Arabe

BE-ja mirëpret normalizimin e raporteve mes Izraelit dhe Emirateve të Bashkuara Arabe

Bashkimi Evropian ka mirëpritur njoftimin për normalizimin e marrëdhënieve midis Izraelit dhe Emirateve të Bashkuara Arabe, duke vlerësuar lartë rolin e Shteteve të Bashkuara në këtë proces.

“Bashkimi Evropian ka promovuar për vite me radhë zhvillimin e raporteve në mes të Izraelit dhe vendeve të rajonit. Normalizimi i marrëdhënieve bilaterale mes tyre do të jetë i frytshëm për të dyja vendet si dhe një hap thelbësor për stabilizimin e rajonit”, thuhet në deklaratën e BE-së.