Botë

“Krahë pulash nga Brazili të infektuara me Covid”, Kina alarmon tregjet botërore

“Krahë pulash nga Brazili të infektuara me Covid”, Kina alarmon tregjet botërore

Një mostër e krahëve të pulave të ngrira të importuara nga Brazili ka testuar pozitive për koronavirusin e ri në qytetin jugor kinez të Shenzhen, thanë autoritetet të enjten, i fundit në një seri raportesh të produkteve ushqimore të kontaminuara të importuara.

Koronavirusi u zbulua të mërkurën në një mostër sipërfaqe të marrë nga një grup i krahëve të pulës gjatë ekzaminimit të ushqimit të ngrirë të importuar në rrethin Longgang të Shenzhen, tha qeveria komunale në një deklaratë. Zyrtarët nuk e bene te ditur markën e kompanise importuese. Autoritetet e shëndetit ne Shenzhen menjëherë gjurmuan dhe testuan njerëz që mund të kenë rënë në kontakt me produktin, dhe të gjitha rezultatet u kthyen negative; të gjitha produktet e lidhura në magazinë janë mbyllur dhe testuar negativ, thuhet në deklaratë.