Botë

Pamjet satelitore tregojnë dallimin para dhe pas shpërthimit në Bejrut

Pamjet satelitore tregojnë dallimin para dhe pas shpërthimit në Bejrut

Pamjet nga sateliti kanë treguar qytetin e shkatërruar të Bejrutit, pas shpërthimit masiv që ndodhi të martën. Pamjet e marra nga “Planet Labs” tregojnë ndërtesa të dëmtuara rëndë dhe të tjera të shkatërruara tërësisht.

Një krater i madh i mbushur me ujë ka zëvendësuar tokën aty ku dy ndërtesa të portit kanë qëndruar. Çdo ndërtesë në jug të portit ka pësuar dëmtime të rënda, disa prej të cilave ende kanë ndonjë mur, ndërsa të tjera janë shndërruar në rrënoja, raporton CNN.