Botë

Një sistem artificial i shpikur në Kinë veçon pneumoninë COVID 60 herë më shpejt se radiologët

 Një sistem artificial i shpikur në Kinë veçon pneumoninë COVID 60 herë më shpejt se radiologët

Një grup studiuesish ka zhvilluar një sistem inteligjent që dallon pneumoninë e shkaktuar nga sëmundja e koronavirusit të ri nga pneumonitë e tjera të zakonshme.

Sistemi i ri, i zhvilluar nga Wong Pak Kin, nga Fakulteti i Shkencës dhe Teknologjisë dhe studenti i tij i diplomuar, Yan Tao, nga Departamenti i Inxhinierisë Elektromekanike mund të dallojë pneumoninë Covid nga të tjerat, me një normë pothuajse 60 herë më të shpejtë se ajo e radiologëve.