Botë

Statuja e tregtarit me skllevër zëvendësohet me atë të protestueses

Statuja e tregtarit me skllevër zëvendësohet me atë të protestueses
Foto: CNN

Skulptori i njohur britanik ka vendosur statujën e protestueses nga lëvizja “Black Lives Matter” në piedestalin ku gjendej statuja e një tregtari me skllevër, në qytetin Bristol të Britanisë.

Artisti Marc Quinn krijoi statujën me përmasa reale të protestueses Jen Reid, e cila është vendosur në vendin e statujës së Edward Coltonit, pasi që protestuesit e kishin rrëzuar dhe hedhur në limanin e Bristolit më 7 qershor.