Botë

Kina, problemi i ri i NATO-s

Kina, problemi i ri i NATO-s

Gjatë dekadës së kaluar, kompanitë kineze kanë investuar miliarda dollarë amerikanë në mbarë Evropën – duke blerë infrastrukturë kritike dhe ngritur ndikimin politik të Pekinit në krejt kontinentin. Me firmat kineze, shpesh me lidhje të forta me shtetin dhe me Partinë Komuniste Kineze, marrin kontrollin e porteve, tubacioneve, rrjeteve të ndjeshme të komunikimit, inkursionet e Kinës në ombrellën e sigurisë së Evropës po kthehen në shqetësim serioz.

Sytë kah Rusia