Botë

Solana: Të shmangësh një luftë të ftohtë të re

Solana: Të shmangësh një luftë të ftohtë të re

Shoqëritë perëndimore aktualisht janë të mbërthyera nga ideja se ne po hyjmë në një luftë të re të ftohtë, kësaj here mes Shteteve të Bashkuara dhe Kinës.

Kjo narrativë ka filluar të dominojë për shkak të mosmarrëveshjeve tregtare sino-amerikane dhe është forcuar më tutje nga kriza e COVID-19. Argumenti i shumë personave është që është më e arsyeshme të përgatitemi se sa të injorojmë me naivitet përplasjen për hegjemoni që do të përcaktojë realitetin e përditshëm në të ardhmen e afërt.