Botë

Pandemia përkeqëson të drejtat e grave

 

Gratë po e bartin peshën e pasojave ekonomike, janë të ngarkuara me punët e shtëpisë dhe kujdesin e fëmijëve, ndërsa vizitat në uebfaqen e refugjatëve janë rritur për 950 për qind. A është ky kërcimi më i madh i prapambetur për gratë?

Me fillimin e izolimit, Naomi fillimisht mendoi se nuk mund t’ia dilte. Ajo ishte mësuar të punonte nga shtëpia si menaxhere e konsulencës dhe shefi i saj ishte fleksibil dhe nuk caktoi afate për përfundimin e punës. Por si një nënë vetushqyese e dy fëmijëve, njëri shtatë e tjetri gjashtë vjeç, kishte kaluar kohën duke i ndihmuar për detyrat e shkollës fëmijët gjatë ditës, përderisa gjatë natës punonte punët e saj, dhe kjo e kishte lodhur tej mase.