Botë

Kina po e zgjeron pamëshirshëm fuqinë

Kina po e zgjeron pamëshirshëm fuqinë
 

Lugina e Galvanit në Himalaje shtrihet në lartësi mbidetare prej katër mijë metrash. Është një rajon i thellë ku pjerrinat janë përherë të mbuluara nga dëbora. Por, javën e kaluar ky rajon ia doli të rrokte vëmendjen e botës mbarë. Kina dhe India – dy shtetet më të populluara në botë – u përplasën në kufirin e tyre himalajan. Ende nuk dihet me saktësi se ku mbaron kufiri i njërës e ku nis i tjetrës. Dhe, në thelb, dy shtetet luftuan më 1962 për shkak të këtij kufiri.

Dhe derisa dy shtetet me armë bërthamore po përplaseshin, së paku 20 ushtarë indianë mbetën të vrarë në natën e 15 qershorit. Ka pasur raportime edhe për vdekje në radhët e ushtrisë kineze.