Botë

SHBA-ja, prijësja e dikurshme e botës në kohë krizash, tani është vetizoluar

SHBA-ja, prijësja e dikurshme e botës në kohë krizash, tani është vetizoluar

Teksa rivalët e Amerikës po ofrojnë përkrahje për shtetet tjera të goditura nga koronavirusi, SHBA-ja është duke e humbur rolin e vet tradicional të prijëses në botë. E kjo po ndodh në kohën kur shteti amerikan po mundohet ta frenojë përhapjen e virusit në territorin e saj, pohojnë analistët.

Në kohë krize, kur bota zakonisht do të mbështetej tek shteti më i pasur dhe më me ndikim, SHBA-ja duket se është vetizoluar, me presidentin e saj që është duke e nënvlerësuar rrezikun dhe zyrtarët më të lartë që kanë mospajtime mes vete, shkruan “The Washington Post”, transmeton KOHA.