Botë

Maqedonia e Veriut, zyrtarisht anëtarja më e re e NATO-s

Maqedonia e Veriut, zyrtarisht anëtarja më e re e NATO-s
 

Maqedonia e Veriut, të premten, është bërë anëtarja më e re e NATO-s.

Aleatët e NATO-s e kanë nënshkruar Protokollin e Pranimit të saj në shkurt të vitit 2019 dhe pastaj të 29 parlamentet kombëtare kanë votuar për të ratifikuar anëtarësimin.