Botë

Macron lut sindikatat e transportit të anulojnë grevën

Foto: Reuters
 

Presidenti i Francës, Emmanuel Macron, ka lutur sindikatat e transportit që të anulojnë grevën kundër reformës së pensioneve, që po kërcënon me kaos pushimet e fundvitit.

Macron deklaroi se sindikatat duhet të bëjnë marrëveshje për hir të familjeve dhe jetës familjare. Grevat që kanë hyrë në javën e dytë, kanë shkaktuar bllokadë nëpër gjithë Francën, transmeton KTV. E fjalët e presidentit nuk i kanë dëgjuar shërbimet e trenit që kanë pranuar se linjat gjatë Krishtlindjes do të jenë të bllokuara.