Botë

SHBA-ja refuzon kthimin e marinsit të kapur nga Rusia

SHBA-ja ka refuzuar mundësinë e shkëmbimit të të burgosurve me Rusinë, që ka zënë rob një ish-marins amerikan.

SHBA-ja ka deklaruar se nuk dëshiron shkëmbim, por u bëri thirrje rusëve që menjëherë ta lëshojnë ish-marinsin që akuzohet për spiunazh. Paul Whelan, që ka pasaportë amerikane, britanike, kanadeze dhe irlandeze, u arrestua në një hotel në Moskë, më 28 dhjetor të vitit 2018.