Mijëra njerëz në Hong Kong formojnë një zinxhir njerëzor, si para 30 vjetësh në shtetet Baltike

Mijëra njerëz në Hong Kong formojnë një zinxhir njerëzor, si para 30 vjetësh në shtetet Baltike

24 August 2019 10:37

Mbështetësit e lëvizjes pro-demokracisë së Hong Kongut kanë lidhur duart në territorin gjysmë-autonom kinez, të frymëzuar nga një protestë historike 30 vjet më parë në shtetet e Baltikut, ku mijëra njerëz formuan një zinxhir njerëzor për të protestuar kundër kontrollit Sovjetik, shkruan AP.

Pjesëmarrësit krijuan zinxhirë njerëzorë në të dy anët e portit të qytetit të premten që shpresonin se do të shtriheshin për 40 kilometra.

Ishte protesta e fundit në një lëvizje gati 11-javore, e cila filloi me thirrjet e qeverisë për të hequr një projekt-ekstradim dhe është zgjeruar për të përfshirë kërkesat për demokraci të plotë dhe një hetim të pavarur për brutalitetin e dyshuar të policisë në protesta/BW.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme