Botë

Qeveria e ekstremit të djathtë në Itali i shpëton dorëheqjes

 

Zëvendëskryeministri italian, Matteo Salvini, me partinë e tij “Liga” i ka shpëtuar dorëheqjes, pasi qeveria italiane siguroi fitore në votimet e senatit për dekretin që ashpërson masat ndaj anijeve që po shpëtojnë emigrantët afrikanë.

Koalicioni qeverisës i partisë “Liga” dhe Lëvizjes 5-yjet ka pasur probleme të brendshme gjatë javëve të fundit dhe në rast se do të dështonte mocioni i votëbesimit, qeveria do të duhej të jepte dorëheqje, transmeton KTV. Këtë dekret e krijoi Salvini që si një djathtist ekstrem, ka shfrytëzuar pozitën në qeveri, për të mbyllur portet për të gjitha anijet e shpëtimit të emigrantëve.