Botë

Në Beograd dhe Shkup mbahet Parada e Krenarisë

Në Beograd dhe Shkup mbahet Parada e Krenarisë

Me moton “Lufta ende vazhdon, bashku edhe ti”, në Beograd të shtunën është mbajtur Parada e Krenarisë, e organizuar nga pjesëtarët e komunitetit LGBT+ (homoseksual, lesbike, biseksual, transgjinor e të tjerë).

Manifestimi ka kaluar pa incidente. Motoja e Paradës është zgjedhur në kujtesë të 50-vjetorit që nga rebelimi i Stonewall, kur në vitin 1969 komuniteti LGBT në New York, u ngrit kundër torturës policore, transmeton rel.