Botë

Papa Francesku: Evropa hap portet për armët, i mbyll për emigrantët

Papa Francesku: Evropa hap portet për armët, i mbyll për emigrantët

Ati i Shenjtë Papa Françesku ka lëshuar akuza të forta ndaj atyre që nuk u hapin portet emigrantëve që shtypen nëpër anije në kërkim të shpresës, por i hapin portet për ngarkesat me armë.

Papa ka paralajmëruar se do të shpërthejë zemërimi i zotit mbi ata që flasin për paqe dhe shesin armë, të cilat shpesh, nuk kursejnë as fëmijët. Ndërkohë Vatikani ka konfirmuar se në vitin 2020 ATi I shenjtë mund të vizitojë Irakun./ABC News