Botë

BNV kërkon status special për Sanxhakun, cilat do të ishin kompetencat dhe shtrirja e tij

BNV kërkon status special për Sanxhakun, cilat do të ishin kompetencat dhe shtrirja e tij

Këshilli kombëtar Boshnjak (Bošnjačko nacionalno veće - BNV) ka filluar "Iniciativën për zgjidhjen e statusit të boshnjakëve dhe të rajonit të Sanxhakut”.

Ky Këshill kërkon që Sanxhaku të ketë status special i cili do të kryente funksione të pushtetit qendror përmes organeve të Sanxhakut dhe përmes organeve të komunave që e përbëjnë Sanxhakun.