Për shkak të Brexit-it, BBC lëviz një pjesë të programit në Amsterdam

Për shkak të Brexit-it, BBC lëviz një pjesë të programit në Amsterdam

04 April 2019 12:18

BBC lëviz një pjesë të kompanisë në Amsterdam, kështu që në rastin e Brexit, pa një marrëveshje, ajo mund të vazhdojë të transmetojë programet në vendet e BE-së.

Sipas agjencisë Bloomberg, BBC nuk i lëvizë editorialet e tij të lajmeve në Amsterdam, por një pjesë e prodhimit komercial që prodhoi seri shumë të shikuara, të tilla si “Doctor Who”, transmeton kp.

Duke vendosur për të lëvizur një pjesë të biznesit në Amsterdam, BBC dëshiron të shmangë fatin e Britanisë së Madhe, e cila, siç qëndron për tani, mundet, pa ndonjë marrëveshje, të lërë Bashkimin Evropian vetëm për tetë ditë.

Nëse kjo do të ndodhte, mediat britanike do të humbasin transmetimet e tyre në vendet e BE-së brenda një nate.

Prodhimi i programit të BBC do të vazhdojë shumicën e kohës në Britani të Madhe, ndërsa departamenti i post-prodhimit dhe shpërndarjes do të shkojë në Amsterdam.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme