Botë

Hetuesit e OKB-së: Masakra e mbi 500 vetave në Kongo, krim kundër njerëzimit

Hetuesit e OKB-së: Masakra e mbi 500 vetave në Kongo, krim kundër njerëzimit

Më shumë se 500 burra, gra dhe fëmijë të komunitetit Banunu në Republikën Demokratike të Kongos janë masakruar nga fshatarët e Batendes gjatë dhjetorit, derisa po tentonin ta kalonin një lumë, kanë deklaruar të marten hetuesit e OKB-së.

Në mesin e viktimave ishte edhe një foshnjë dymuajshe. Shumica janë djegur të gjallë, kanë thënë hetuesit.