Botë

Merkel dhe Macron nënshkruajnë marrëveshje të re bashkëpunimi

Merkel dhe Macron nënshkruajnë marrëveshje të re bashkëpunimi

Kancelarja gjermane, Angela Merkel foli sot për rritjen e nacionalizmit në Evropë si dhe bëri thirrje për ringjalljen e bashkëpunimit ndërkufitar, pasi ajo dhe presidenti i Francës, Emmanuel Macron nënshkruan një marrëveshje të re për bashkëpunimin franko-gjerman, e cila e ripërtërin miqësinë disa dekadash të të dyja vendeve.

Traktati është një lloj mesazhi dhe mbështetje për Bashkimin Evropian.