Botë

Liria e Mediave në botë gjatë vitit 2018

Liria e Mediave në botë gjatë vitit 2018
Foto: Politico
 

Liria e Mediave përballet me kërcënim në rritje në mbarë globin, bazuar në raporte të grupeve që mbikëqyrin aktivitetin mediatik si Komiteti për Mbrojtjen e Gazetarëve dhe Gazetarët Pa Kufij. Të dyja këto organizata thonë se numri i gazetarëve të vrarë, të rrëmbyer apo të ndaluar gjatë detyrës u rrit në vitin 2018.

Në prill, një operativ i Shtetit Islamik që vepronte në Afganistan, pasi u prezantua si gazetar kreu sulm vetëvrasës duke lënë 26 të vdekur, përfshirë nëntë gazetarë që kishin shkuar në skenën e ngjarjes për të raportuar.