Kuvendi i Maqedonisë me 80 vota pro miratoi nismën për ndryshimet kushtetuese

Tetë deputetët e opozitës që i hapën rrugë ndryshimit të emrit në Maqedoni

19 October 2018 22:41
23:24

Tetë deputetë të opozitës, përfshirë edhe nga VMRO-DPMNE kanë votuar pro ndryshimeve kushtetuese, që i hap rrugë Marrëveshjes së Prespës për emrin e ri të Maqedonisë.

Edhe përkundër votimit me 80 vota për, VMRO-DPMNE-ja insistoi në votim individual, duke u shprehur secili deputet një nga një.

Edhe pas votimit individual u konstatua se 80 deputetë kanë votuar pro, bashkë me 8 deputetët e opozitës. Këta janë deputetët e opozitës që votuan pro: Vlladanka Aviroviq, Sashe Vasilevski, Elizabeta Kançevska-MIlevska, Kërste Mukovski, Emilija Aleksandrova, Ljuben Arnaudov, Nola Ismailovska dhe Zeqir Rançilloviq, përcjell ksp. Ndërsa 39 deputetë kanë votuar kundër.

22:41

Kuvendi i Maqedonisë me 80 vota pro miratoi nismën për ndryshimet kushtetuese

Me 80 vota pro Kuvendi në Maqedoni miratoi nismën për ndryshimet kushtetuese. Në fillim të seancës deputetë e VMRO-së kërkuan që të votohet në mënyrë individuale.

Edhe pas votimit individual u konstatua se 80 deputetë kanë votuar pro ndryshimeve kushtetuese.

Me këtë qeveria e Maqedonisë fitoi 15 ditë për të përgatitur amendamentet dhe për t’i kthyer sërish në procedurë parlamentare.

Maqedonia dhe Greqia marrëveshjen e kanë arritur në qershor, dhe me të synohet t’i jepet t’i fund kontestit 27-vjeçar, që kur Maqedonia ka shpallur pavarësinë./AlsatM

Komentet

Shto koment

Të ngjashme