Auto

Pse po ulën çmimet e veturave elektrike

 

Tregu global i veturave elektrike (EV) po rimëkëmbet nga një nga kolapset më dramatike në shitjet mujore. Hulumtimi nga Rstad Energy zbuloi se vetëm 672 mijë automjete elektrike u shitën në të gjithë botën në janar, afërsisht gjysma e shitjeve të dhjetorit 2022 dhe vetëm një rritje prej 3 për qind nga janari 2022.

Në të njëjtën kohë, pjesa e tregut të automjeteve elektrike në mesin e të gjitha veturave të shitura ra në 14 për qind në janar, që është dukshëm më e ulët se 23 për qind e regjistruar në dhjetor, shkruan Autoblog.